Μεταβρεφικά τμήματα

Τμήμα Παπάκια και Αρκουδάκια 
Είμαστε στο μεταβατικό στάδιο που τα βρεφάκια μας αποκτούν σιγά σιγά στοιχεία της πρώτης παιδικής ηλικίας. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας, που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «τα τρομερά δύο χρόνια», κάνουν την πρώτη τους επανάσταση και διεκδικούν την ανεξαρτησία τους. Περπατάνε, μιλάνε, δοκιμάζουν όρια και εξερευνούν ασταμάτητα.

Η παρόρμηση κορυφώνεται και στη συνέχεια αρχίζουν σταδιακά να την τιθασεύουν και να ακολουθούν τους πρώτους κανόνες της ομάδας. Οι πρώτες φιλίες είναι γεγονός και σύντομα παρατηρούμε ότι καταφέρνουν να μεταβούν από το ατομικό παιχνίδι στο ομαδικό.

Ο πιο ενδιαφέρων και διασκεδαστικός σταθμός αυτής της χρονιάς είναι ο σταθμός της αυτοεξυπηρέτησης. Τα παιδιά ανακαλύπτουν πόσα πράγματα μπορούν να κάνουν μόνα τους. Χρειάζονται λοιπόν τη δική μας κατανόηση, ενθάρρυνση, υπομονή και επιβράβευση ώστε να τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους και να βιώσουν θετικές εμπειρίες που θα αποτελέσουν εφόδιο για τη μετέπειτα πορεία τους, σχολική και προσωπική.

Στο σχολείο μας, μέσα από κατευθυνόμενες δραστηριότητες με συχνές εναλλαγές, με την αξιοποίηση των αυθόρμητων παραγόντων και των εμπειριών των ίδιων των παιδιών αλλά και με το οργανωμένο ή ελεύθερο παιχνίδι – που αποτελεί τον πιο σημαντικό και διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης-, βοηθάμε τους λιλιπούτειους μαθητές μας να εξελιχθούν σε όλους τους τομείς.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συναισθηματικός κόσμος των παιδιών αυτής της ηλικίας εμπλουτίζεται διαρκώς, κύριο μέλημά μας είναι να νιώθουν ασφαλή κι ευτυχισμένα στη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά της Εστίας Παιδιού.