Το κτίριο της Εστίας Παιδιού, δυναμικότητας εκατόν πενήντα νηπίων περίπου ( βρέφη-παιδικός σταθμός -νηπιαγωγείο) , θεμελιώθηκε το 1997 και ολοκληρώθηκε το 2006. Αποτελεί ένα πρότυπο παιδαγωγικό κέντρο προσχολικής ηλικίας. Έχει κατασκευαστεί σε χώρο έκτασης 4.000 τ.μ. κοντά στον Σταθμό του μετρό «Χαλάνδρι». Πρόκειται για ένα τριώροφο κτιριακό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 3.811 τ.μ., εκ των οποίων τα 1510 τ.μ. του ισογείου ανήκουν εξολοκλήρου στο Βρεφονηπιακό σταθμό-Νηπιαγωγείο. Η αρχιτεκτονική και ο άρτιος εξοπλισμός του καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας ενός υπερσύγχρονου κέντρου προσχολικής αγωγής. Το κτίριο διαθέτει ενδοδαπέδια θέρμανση και πλήρη κλιματισμό. Ο φυσικός φωτισμός των αιθουσών ενισχύεται από την ύπαρξη αίθριων.

Στο ισόγειο επτά (7) ευρύχωρες και λειτουργικές αίθουσες, που παρέχουν και επιπλέον χώρο πίσω από παραβάν για την ξεκούραση των παιδιών σε κρεβατάκια, καθώς και τη δυνατότητα για χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των παιδιών του σταθμού και προσφέρει τη δυνατότητα για διοργάνωση ημερίδων, παρουσιάσεων και γενικότερα οποιασδήποτε εύλογης μορφής εκδηλώσεων. Σύγχρονοι και καλά μελετημένοι λειτουργικοί χώροι, εύχρηστοι για τα παιδιά και το προσωπικό του Σταθμού.

Στους ορόφους, προβλέπονται, βιβλιοθήκη και αίθουσα αγγειοπλαστικής . Υπάρχουν επίσης χώροι που προορίζονται για τη στέγαση της διοίκησης του Ιδρύματος, ξενώνες, όπως ακόμα χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν στο μέλλον εκπαιδευτικά σεμινάρια και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως εργαστήρια εικαστικών, μουσικής και χορού.

Οι υπαίθριοι χώροι για χρήση των νηπίων ανέρχονται σε 2.000 τ.μ. Υπάρχει παιδική χαρά κατάλληλα εξοπλισμένη με όργανα για διάφορες ηλικίες, κιόσκι, αμφιθέατρο, λαχανόκηπο, θερμοκήπιο και σύστημα διαχείρισης φυτικών απορριμμάτων (κομποστοποίηση). Οι δυνατότητες και οι παιδαγωγικές εφαρμογές που προσφέρουν είναι σημαντικές για υποστήριξη μικρών θεατρικών παραστάσεων, ενασχόληση των παιδιών με την κηπουρική, απόκτηση οικειότητας των παιδιών με τη διαχείριση των φυτικών απορριμμάτων και ανάπτυξη σε αυτά περιβαλλοντικής συνείδησης.

p22
Χαλάνδρι
Διεύθυνση: Γαρυττού & Φαρσάλων 1,
Χαλάνδρι Τ.Κ. 15234
Τηλέφωνο: 210 6015562

Είπαν για εμάς...